Rzadkiewa Hurricane

Geboortejaar2014
GeslachtHengst
KleurSolid White/ Wit
Te koopJa

 

Phengst uit de bewezen combinatie Hannibal of Wessex x Wessex Hibiscus . Hannibal was Grand champion en Res Grand champion op grote shows. Interessant is dat hij dit op oudere leeftijd werd.
Goed gebouwd en energiek veulen met een fijn hoofdje. Direct na de geboorte konden wij al een mooie krimpstruktuur onderscheiden. een belofte voor de toekomst!
Zijn volle broer werd 1e op de show in Hapert en 4e op de show in Westerlee van 24 hengsten!.
Hurricane won in 2016 een 6e prijs op de grote internationale show te Hapert. . Er deden 20 topkwaliteit hengsten mee aan deze rubriek! .De jury prees zijn zeer heldere fleece , de softhandeling en fijnheid van zijn fleece.
Op de show in Meppel won hij een mooie 3e prijs.
fleecereport:
2015: Micron 17,6, SD 4,2, CV 23,6. CF 99,7 %
2016: Micron 16,3, SD 3,1, CV 21,9, Cf 100%!!
Zijn tweede vacht is dus nog beter als zijn 1e vacht. Zelfs zijn derde vacht heeft dezelfde krimp als zijn eerdere vachten en is ook zeer dicht! Ook zijn moeder wist haar kwaliteit vast te houden en heeft op 7 jarige leeftijd nog altijd maar 21 micron in haar vacht..Ook zijn vader staat bekend als een zeer goede vererver en is meervoudig Grand Champion op de shows.

Hurricane is verwant aan onze witte merries , daarom is hij te koop. Maar een ruil met liefst een creme of fawn hengst van gelijkwaardige kwaliteit is ook mogelijk .Het is een heel fijne en makke hengst in omgang.

Afstamming
Hannibal of Wessex (V)   Peruvian male (VV)    
 
   
 
  Peruvian Female (MV)     Peruvian Male (VVM)
 
   
 
Wessex Hibiscus (M)   Wiracocha of Wessex (VM)   Peruvian Male (VVM)  
 
Peruvian Female (MVM)  
 
  Camilla of Wessex (MM)   Peruvian Male (VMM)  
 
  Peruvian Female (MMM)  
 
Foto's